Krasnići pita Kurtija: Zašto ćutite o aferi ambasadora Berišaja i zašto ga toliko štitite?

Memlji Krasnići i Aljbin Kurti
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići objavio je danas video u kome se obratio premijeru Aljbinu Kurtiju i zatražio odgovor zbog čega ambasador Kosova u Hrvatskoj Martin Berišaj nije smenjen “nakon finansijskog skandala”.

Krasnići je naglasio da se više od dva miliona evra koje su dali prijatelji Aljbina Kurtija i pokreta Samoopredeljenje Martinu Berišaju iz slovenačke energetske kompanije, sa ogrankom u Srbiji, ne zna gde je završilo.

"Ova afera Martina Berišaja, o kojoj su izveštavali međunarodni mediji, izaziva ozbiljne sumnje u Vladu Kosova. Kako možemo govoriti o poštovanju vladavine prava, a da su najviši predstavnici naše države uključeni u takve finansijske poslove i da ih štite šefovi država? Kako ovaj skandal utiče na imidž naše zemlje, sada kada smo na ivici vizne liberalizacije i kada smo podneli zahtev za članstvo u Evropskoj uniji?", rekao je Krasnići.

Krasnići smatra da se građani s pravom pitaju i zaslužuju da znaju kako je moguće “da je Berišaj u jednom danu dobio državljanstvo Kosova, a sutradan bio imenovan za ambasadora u Hrvatskoj, kako je prošao bezbednosnu verifikaciju od strane nadležnih institucija, kako je moguće da Vlada tako verno štiti Berišaja umesto da ga smeni i dovede na Kosovo radi ozbiljne istrage, šta premijer zna o tvrdnjama da su Berišajevi milioni korišćeni i za izborne kampanje na Kosovu, kao i što je firma GEN sa filijalom u Srbiji, dobila ugovore na Kosovu kao "nagradu" u zamenu za novac koji je dala Berišaju”?

Kao najvažnije Krasnići pita Kurtija zašto ćuti o ovom skandalu i zašto toliko štiti svog bliskog saradnika, ambasadora Martina Berišaja?