Krasnići: Vlada počinila najveće zloupotrebe u energetskom sektoru, na vrhu piramide je Kurti

Memlji Krasnići
Izvor: Reporteri

Šef Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići je na današnjoj sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o dešavanjima u Kosovskoj energetskoj korporaciji (KEK), rekao da postoje sumnje o zapanjujućim zloupotrebama u energetskom sektoru, za koje je odgovorna Vlada, a da su na vrhu te piramide ambasador Martin Berišaj i premijer Aljbin Kurti, prenose Reporteri.

Krasnići je istakao da hapšenje suspendovanog šefa KEK-a Nagipa Krasnićija pokazuje zloupotrebu miliona evra koja se dogodila tokom Kurtijeve vlade.

„Reč je o sumnjama u zapanjujuće zloupotrebe, koje nisu neočekivane u energetskom sektoru. Uprkos tome, ponašanje vladajuće većine, pre svega premijera, iznenađujuće je. Jer u svakoj normalnoj demokratskoj zemlji, u trenutku kada je objavljena vest o hapšenju šefa energetke kompanije, premijer bi trebalo da odmah zahteva razrešenje odbora i izvršnog direktora. Kurti ne samo da brani svog prijatelja, već napada i ucenjuje pravosudni sistem imenovanjem sudija i tužilaca. Da je ovo hapšenje bio prvi skandal za vreme Kurtijeve vlade, možda bismo imali drugačije mišljenje, ali kao što svi znamo, ovo je samo nastavak afera koje se dešavaju poslednje dve godine u energetskom sektoru“, naveo je Krasnići.

Dodao je da je zbog ponašanja i zloupotreba Kurtijeve vlade ljudi na Kosovu žive sve gore. 

 „Ova Vlada i ovi vlastodršci odlučili su da napune džepove, a ne da poboljšaju život građana. Nemojte se čuditi zašto je 100.000 građana napustilo zemlju za dve godine vaše vlade. Na vrhu ove piramide je Martin Berišaj sa Aljbinom Kurtijem. Ako smo imali više proizvodnje, manje uvoza, zašto ste podigli cene električne energije?  Zašto uzimate taj novac iz džepova građana”, upitao je Krasnići na današnjoj sednici Skupštine.