Krasnići: Vlada treba da pokrene inicijativu u Briselu za potpisivanje sporazuma sa SPC

Miljazim Krasnići
Izvor: Ekonomia Online

Politički analitičar Miljazim Krasnići ocenio je da je Kosovo požurilo kada je prihvatilo mnoge stvari predviđene Ahtisarijevim planom, na osnovu kojeg je proglasilo nezavisnost, prenosi Ekonomija onlajn.

"Nismo bili upoznati sa većinom stvari koje su prihvaćene u Ahtisarijevom paketu. Postoje zemlje poput Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore koje su u procesu izrade osnovnog plana da država stvori sporazum sa Srpskom pravoslavnom crkvom o tome kako treba da funkcioniše u nekoj zemlji", rekao je Krasnići.

On je zato uputio apel kosovskoj vladi da u Briselu "pokrene inicijativu za stvaranje sporazuma sa Srpskom pravoslavnom crkvom".

Krasnići se osvrnuo i na današnje obeležavanje Vidovdana ističući da je kosovska vlada prepustila stvar kosovskoj policiji i da se "svako današnje hapšenje evidentira Kosovu kao negativna stavka".

Miodrag iz Peći
29. Jun 2021.
Ne možete porediti bivše republike SFRJ sa Kosovom.
Bivše republike su članice UN 8 UNESKO i samim tim je sva kulturno istorinjska baština svojina građana tih republika. Zato ste članstvom u UNESKO hteli da "Preskočite" stolucu u UN i da na mala vrata piput Palestine baštinite SPC i srpske kulturno istorijske spomenike.
Ahtisari je u ustavu Kosova zacrtao Autonomiju i Eksterotijalnost SPC i njenih metoha. A vi se držite slova ustava i Ahriarija samo onoliko koliko vama odgovara.

Zato pomirite se sa činjenicom da na Kosovu postoji srpski Vatikan koji će vrlo brzo prerasti u Srpsku Pravoslavnu Državu Pećku Patrijaršiju sa svojom vladom, vojskom i policijom i koja će biti međunarodno priznata od najmanje 100 hrišćanskih država i Izraela.