Krasnići: Za vreme Kurtijeve vlasti Kosovo dobilo najozbiljnije poruke od SAD

Rezarta Krasnići
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasnići tvrdi da je za tri godine, koliko je Aljbin Kurti na vlasti, Kosovo dobilo najozbiljnije poruke od SAD, što je, kako ističe, situacija koja dovoljno govori o zabrinjavajućem stanju međunarodnih odnosa.

Krasnići je na Fejsbuku podsetila da je američki Stejt department upozorio na ograničenja zastupanja za Kosovo, a zatim i citirala neke od poruka diplomata SAD.

„Pomoćnik američkog državnog sekretara Džejms O'Brajen: Ja ne izričem nejasne pretnje javno. Rekao bih da ako nas ne tretiraju kao partnera, nećemo se odnositi ni prema Vladi Kosova kao prema partneru. Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskoba: Jednostrani potezi će imati posledice“, navela je Krsnići.

Ona je takođe citirala i američkog ambasadora na Kosovu Džefrija Hovenijera.

„U meri u kojoj je vlada odgovorna za stvari za koje verujemo da su važne i za koje verujemo da unapređuju evropsku i evroatlantsku putanju Kosova, to povećava naše partnerstvo. U meri u kojoj vlada ne reaguje, to utiče na kvalitet našeg partnerstva“, navela je Krasnići citirajući američkog ambasadora.

Podsetila je da je Kosovo prvi put na sednici SB UN kritikovano od strane saveznika.

gav