Kremlj: Putin i Vučić razgovaraće i o izgledima za rešenje pitanja Kosova

Vučić i Putin
Izvor: Instagram

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov srpski kolega Aleksandar Vučić će se na sutrašnjim razgovorima u Sočiju, između ostalog, fokusirati i na rešenje kosovske krize, navodi se u saopštenju zvaničnog Kremlja, prenosi Tanjug.

"Planirano je da se dotaknu gorućih pitanja rusko-srpskog strateškog partnerstva u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi, kao i da razmene mišljenja o situaciji na Balkanu, uključujući i izglede za rešenje pitanja Kosova", navodi se u saopštenju, a prenosi ruska agencija TASS.

"Naši bilateralni odnosi su posebne prirode. Oni su sveobuhvatni kada je reč o saradnji i interakciji na obostranu korist, kako u trgovini i ekonomiji, tako i u institucijama, o čemu će sigurno biti reči tokom sutrašnjeg susreta", naveo je pre toga portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da bi cena gasa za Srbiju mogla da bude jedna od tema tokom sutrašnjeg razgovora dvojice lidera.

"Gospodin Vučić je više puta izjavio da će pokrenuti to pitanje, pa se razgovor o tome može očekivati", naveo je Peskov.