Peskov o sastanku Vučića i Putina: Važni razgovori sa prijateljem

Dmitrij Peskov
Izvor: Kosovo Online

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da će ruski predsednik Vladimir Putin sutra u Sočiju razgovarati sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem o "saradnji dve zemlje na obostranu korist", prenosi RTS.

Peskov je rekao da će to biti "veoma važni razgovori sa saveznikom i prijateljem Rusije", prenosi Tas.

"Naši bilateralni odnosi su posebne prirode. Oni su sveobuhvatni kada je reč o saradnji i interakciji na obostranu korist, kako u trgovini i ekonomiji, tako i u institucijama, o čemu će sigurno biti reči tokom sutrašnjeg susreta", naveo je Peskov.

On je odgovarajući na pitanje novinara rekao da bi cena gasa za Srbiju mogla da bude jedna od tema tokom sutrašnjeg razgovora dvojice lidera.

"Gospodin Vučić je više puta izjavio da će pokrenuti to pitanje, pa se razgovor o tom pitanju može očekivati", naveo je Peskov.

Vučić, koji će se sutra u Sočiju sastati sa Putinom, više puta je najavio da će u razgovoru tražiti nižu cenu gasa za Srbiju.

Predsednik Srbije je danas izjavio da su rezerve gasa Srbije pale na 128 miliona kubnih metara gasa i da će cena gasa biti jedna od najvažnijih tema u razgovoru sa Putinom.

On je ocenio da je cena gasa "za nas od presudnog značaja".