Krieziu: Kurti boravi sa porodicom u Grčkoj na simpozijumu, a sve troškove plaća organizator

Kurti na simpozijumu u Grčkoj
Izvor: Facebook

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziu, odgovarajući na kritike upućene kosovskom premijeru Aljbini Kurtiju zbog produženog boravka u Grčkoj, rekao je da Kurti boravi u višednevnoj poseti Grčkoj u okviru „Simi simpozijuma“ kojem prisustvuju istaknuti napredni političari i akademici iz celog sveta.

Krieziu je na Fejsbuku napisao da su na ovom simpozijumu učesnici pozvani sa porodicama i naglasio da putne i troškove smeštaja snose organizatori.

„Ovo je četvrti put ove godine da premijer Kurti učestvuje na Simi simpozijumu gde su pozvani istaknuti napredni političari i akademici iz celog sveta, zajedno sa svojim porodicama. Prošle godine, kao i ove godine, simpozijum se održava na potpuno istom mestu, u Lagonisiju kod Atine, a i ovog puta premijerova supruga učestvuje u jednom od panela simpozijuma. Troškove putovanja i smeštaja snosi organizator Simpozijuma“, napisao je Krieziu.

On je dodao da je kosovski premijer održao brojne sastanke sa visokim vladinim i političkim predstavnicima, uključujući grčkog premijera Micotakisa, ministra spoljnih poslova Dendiasa i lidera opozicije Ciprasa.

Krieziu je, povodom napada izrečenih na Kurtijev račun u vezi sa interesovanjem za otrovane građane Dečane, rekao da je predsednik kosovske vlade obavio telefonski razgovor sa gradonačelnikom Dečana, ali i ministrom zdravlja Arbenom Vitiaom dok je bio u Dečanima, želeći da se građani koji su zatražili pomoć u bolnici što pre oporave.

Ana
14. Jul 2021.
Hahahaa zeleci im da se sto pre oporave,i da naglasim sve troskove mojih clanova porodice placa organizator Micotakis i vlada ... a sada me izvinite imam neke vazne obaveze na simpozijumu,mozda me Grcka prizna a mozda i ne,do tada srdacan pozdrav iz Atine. :D :D