Gazeta ekspres: U Dečanima vanredno stanje, a Kurti u luksuznom odmaralištu u Grčkoj

Aljbin Kurti - odmaralište u Atini
Izvor: GazzetaExpress

Dok je u opštini Dečani proglašena vanredna situacija zbog trovanja preko 1.500 građana, premijer Aljbin Kurti našao je vremena za smeštaj u luksuznom hotelu u Grčkoj, piše Gazeta ekspres.

Kurti boravi u višednevnoj poseti Grčkoj, a smšten je u super luksuznom odmaralištu "Grand Risort Lagonisi", koje se nalazi na Atinskoj rivijeri.

Kako navodi taj medij, Kurtijev boravak u luksuznom hotelu otkrio je bivši premijer Grčke Jorgos Papandreu na svom zvaničnom nalogu na Fejsbuku, gde je izrazio dobrodošlicu Kurtiju i njegovoj porodici.

"Pozdravljam Albina Kurtija, njega i njegovu porodicu i želim da čestitam na izboru za premijera Kosova, od našeg poslednjeg sastanka u Simiju", napisao je Papandreu, zahvalivši se hotelu "Grand Risort Lagonisi" za smeštaj gostiju.

"Grand Risort Lagonisi" je turističko odmaralište sa četiri zvezdice koje se nalazi oko 22 kilometra od međunarodnog aerodroma grčke prestonice, gde cena za jedno noćenje dostiže 543 dolara, prema zvaničnom veb sajtu.

"Britiš ervejz" opisao je hotel u kojem je boravio premijer Kurti, kao jedno od najluksuznijih odmarališta u Atini.

Gringo
13. Jul 2021.
Niko ne pita zasto je Kurti otisao na odmor u Grckoj.On trazi ujedinjenje Kosova sa Albanijom umesto da je otisao u Albaniju gde jenjevtinije dosta on je otisao u Atini.Razlog je sto trazi priznanje od Grcke i svaki dan ce da ide da moli ali ce tesko dobiti priiznanje.Zna Grcka da ce Srbija da i se osveti priznanjem Severnog Kipra a plus Srbija i Grcka imaju jako prijateljstvo jos od Solunskog fronta i i obe su pravoslavne zemlje.