Krivokapić: Nema antisrpske politike, već proevropske, prograđanske i procrnogorske

Zdravko Krivokapić
Izvor: Vlada CG

Moj dolazak u Beograd treba da bude početak ili začetak nove putanje koja će biti na blagostanje obe države, rekao je večeras crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji, preneo je Tanjug.

On je za RTS rekao da su za relacije između dve zemlje možda krive i jedna i druga strana, ali da ne želi da se bavi prošlosću i da to dokazuje i ova poseta.

Na pitanje zašto odnosi dve zemlje ne prate dobre odnose građana Srbije i Crne Gore i da je jedno od njegovih obećanja bila promena Ðukanovićeve politike, za koju se moglo reći i da je antisrpska, Krivokapić je istakao da trenutno nema antisrpske politike.

"Trenutno nema antisrpske politike ni bilo koje druge osim one proevropske, prodemokratske i prograđanske, i naravno procrnogorske, a to znači da onim ljudima koji žive na tim prostorima Vlada treba da obezbedi najbolje uslove i bolji kvalitet života", rekao je Krivokapić.

Na konstataciju da dve zemlje i dalje nemaju ambasadore, Krivokapić je rekao da je u nadležnosti predsednika Crne Gore odabir ambasadora i da je on odbio predlog da ambasador u Beogradu bude Želidrag Nikčević iz, kakao je rekao, njemu poznatih razloga.