Krueziju: Kurti neće otpustati ministre

Perparim Krueziju
Izvor: Indeksonline

Portparol vlade Perparim Krueziju rekao je da vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti nema nameru da razreši ministre iz DSK, istovremeno dodavši da je među njima dobra saradnja, prenosi Gazeta ekspres.

"Dobra je saradnja premijera Aljbina Kurtija i kabineta ministara. Ministri su nastavili sa radom, premijer nema nameru da ih smenjuje", rekao je Krueziju.

On je najavio da će ministri nastaviti svoj posao. Između ostalog, on je pozvao na borbu protiv koronavirusa, ističući da pandemija nema veze sa politikom.

"Kosovo se suočava sa izazovima koronavirusa, tako da očekujemo puni angažman svih ministara. Setimo se da borba protiv virusa nema politički motiv, da se zajedno borimo protiv toga", ocenio je Krueziju.

Predsednik DSK Isa Mustafa tokom dana je napisao da neće povući ministre stranke koju vodi, iako je vlada srušena u sredu uveče.

Rekao je da je na volji sadašnjeg vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da ih zadrži ili razreši, kao što je to učinio sinoć sa prvim potpredsednikom vlade Avdulahom Hotijem.