Kurti: Mere EU nepravedne, Vlada nastavlja svoj put vladavine prava

Aljbin Kurti o sankcijama EU
Izvor: Kosovo Online

Premijer Kosova Aljbin Kurti kaže da su kaznene mere koje je Evropske unije uvela Kosovu nepravedne ali da Vlada nastavlja svoj put bez kompromisa sa vladavinom prava i ustavnošću, prenosi Dukađini.

Kurti je, na otvaranju parka u Štimlju, rekao da se nada da ove mere neće trajati dugo jer je Kosovu potrebna podrška na njegovom putu napred.

“Ovo nisu sankcije, ali je istina da su kaznene mere i one su nepravedne, jer Kosovo i njegova vlada imaju najdemokratskiju, proevropsku i najnapredniju državnu i izvršnu vlast. S druge strane, imamo stalnu konfrontaciju sa raznim oblicima agresije iz Srbije, koja je autokratska i proruska država i koja se nije suočila sa svojom zločinačkom prošlošću na prostoru bivše Jugoslavije, gde je izazvala četiri rata. U svakom slučaju, radimo svoj posao, ali ne zaboravimo da ne može biti kompromisa ni sa vladavinom prava ni sa ustavnošću naše zemlje, tako da ćemo nastaviti sa realizacijom našeg programa Vlade i nadamo se da će ove privremene mere biti veoma kratke jer je Kosovo zemlja kojoj je potrebna podrška u daljem razvoju“, rekao je Kurti.