Kurti o poseti "opozicionim" opštinama u Severnoj Makedoniji: Poseta nije partijska, već nacionalna

Aljbin Kurti
Izvor: Vlada Kosova

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je, povodom posete opštinama u Severnoj Makedoniji koje vode opozcioni političari, da njegova poseta nije imala partijski, već nacionalni karakter, prenosi Ljajmi. 

Kurti je u Severnoj Makedoniji posetio Opstinu Čair u Skoplju i Tetovo, koje vodi opozicija u toj zemlji, ali je izostao sastanak sa šefom albanske stranke DUI Alijem Ahmetijem, što je izazvalo različite reakcije.

Na pitanje o prirodi posete, Kurti je rekao da to nema veze sa činjenicom da Čair i Tetovo vodi opozicija, jer bi, kaže, ukoliko bude i drugih poziva - posetio i druge opštine.

Dodao je i da održava redovne kontakte sa svim ostalim albanskim partijama, kao i sa strankom LSDMN.

"Posete su s povodom. Da sam imao poziv iz neke druge opštine, naravno da bih i to uključio u ovu posetu. Imam kontakte i sa šefovima drugih albanskih političkih partija, a ne samo sa SDSM-om. Imamo kontakte i na raznim međunarodnim forumima, ali i direktno, jer su i oni među socijaldemokratskim partijama. Dakle, ova poseta nije partijska, ona je nacionalna, na korist dve zemlje i za dobrobit građana, sa obe strane granice", rekao je Kurti.

Tokom boravka u Severnoj Makedoniji, Kurti nije imao nijedan sastanak na visokom nivou.