Кurti očekuje Ramu u Prištini i poručuje: Albanija nam u srcu

Kurti i Rama
Izvor: Koha ditore

Кosovski premijer Aljbin Кurti čestitao je premijeru Ediju Rami ponovni izbor za premijera Albanije, pozvao ga je da poseti Кosovo kako bi razgovarali o pripremama za zajedničku sednicu dveju vlada i poručio da Kosovo Albaniju ima u srcu, prenosi Reporteri.

Кurti je u pismu Rami naglasio da je ovaj njegov treći mandat ujedno i treća prilika da se sprovedu projekti koje su Albanci u Albaniji i na Kosovu dugo očekivali. Izrazio je punu spremnost kosovske vlade za povećanje ekonomske saradnje, trgovinske razmene i tržišne integracije, uklanjanjem barijera između Albanaca.

Кurti je Rami poželeo uspeh tokom mandata, za koji navodi da dolazi u vreme prepuno izazova, među kojima su i suočavanje sa kovidom-19, oporavak i ekonomski rast i razvoj i konsolidacija demokratskih institucija. To su, naveo je Kurti, samo neki od izazova koji zahtevaju maksimalnu posvećenost Rame. 

“Ovo su izazovi u kojima Albanija može da računa na bezrezervnu podršku kosovske vlade”, poručio je kosovski premijer.  

On je izrazio očekivanje da će u ovom Raminom mandatu Albanija videti sveobuhvatan napredak i poručio da zajedno mogu da rade na unapređenju demokratskih principa, u borbi protiv kriminala i korupcije, utaje poreza, kao i za više pravde i prava i veću jednakost i prosperitet za Albance u celom regionu. 

“Кosovo i njegovi građani neizmerno se raduju razvoju i napretku Albanije, koju uvek imaju na umu i u srcu. U Albaniji, Кosovo i Albanci svuda u regionu i svetu vide više od prirodne podrške u promociji i zaštiti svojih prava i sveukupnog razvoja”, naveo je Kurti.