Kurti: Ustav Srbije je zastareo, treba da se promeni

Aljbin Kurti
Izvor: Reporteri

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da Srbija mora da promeni svoj Ustav jer je zastareo i iz perioda pre nego što je Kosovo proglasilo nezavisnost, prenosi Kljan Kosova.

Kurti je rekao i da je suština dijaloga Beograda i Prištine uzajamno priznanje. 

„U međuvremenu, za sveobuhvatni sporazum, koji bi trebalo da se usredsredi na uzajamno priznavanje, potrebna je promena stava Srbije, kako u pogledu javnih izjava, tako i njihovog Ustava”, naveo je on.  

Kako je dodao, za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, Srbija mora neuporedivo više da se promeni i da će zapravo Kosovo moći da promeni svoj stav prema toj promenjenoj Srbiji. Naveo je da je uzajamno priznanje suština.

Dali
17. Septembar 2021.
Americki Ustav je star, srpski je u skladu sa medjunarodnim pravom i evropskim vrrdnostima, kosovski ne postoji kao i sto ne postoji drzava Kosovo....cudi me da ovo mora da ti se objasnjava.
Marko Fijasko
17. Septembar 2021.
OVo je kao naucna fantastika. Kako covek da odoli da ne cita ovo.
Dušan
17. Septembar 2021.
Naprotiv. Srbija bi trebalo da sprovede red na celoj svojoj teritoriji, umesto što dozvoljava sebi više ovakvu sramotu, da okupatori daju bilo kakve izjave. Treba da cenimo svoju starost i postojanost a ne da doživljavamo više ovako nešto.