Kurti poziva međunarodnu zajednicu: Ne zatvarajte oči pred autokratskim režimom u Srbiji

Aljbin Kurti
Izvor: VOA

Kosovski premijer Aljbin Kurti okrivio je Srbiju za "podršku kriminalnim grupama na severu Kosova" i pozvao međunarodnu zajednicu da ne zatvara oči pred "podstrekavanjem autokratskog režima u Srbiji", prenosi Kosovo pres.

Kurti je u Skoplju, gde učestvuje na Socio-ekološkom forumu, rekao da ni pojedinci, ni kriminalne grupe ne mogu trijumfovati nad Kosovom i  opravdao prisustvo specijalne jedinice Rosu na severu Kosova.

Dodao je da su "napad u Zubinom Potoku i Zvečanu", dokaz šta bi se dogodilo na prelazima Jarinje i Brnjak nije bilo kosovske policije.

"Namerni požari koji su se dogodili nešto posle ponoći dokaz su onoga što bi se dogodilo sa graničnim prelazima da nisu bili pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije. Naša policija ne blokira puteve, niti ometa slobodno kretanje, naprotiv", rekao je Kurti. 

Kurti je pozvao poziva međunarodnu zajednicu da, kako je rekao "ne zatvara oči pred autokratskim režimom u Srbiji".

Premijer Albin Kurti okrivio je Srbiju za podršku kriminalnim grupama na severu Kosova, pozivajući međunarodnu zajednicu da ne zatvara oči pred podstrekavanjem autokratskog režima u Srbiji.

Крементина
25. Septembar 2021.
Сами напали своје просторије да ми оптужили Србе. На лажима им се цела "историја" заснива. Дошло време да за све плате на ћуприји.
Oni
25. Septembar 2021.
Bravo Kurti