Kurti sa delegacijom EBRD o novoj petogodišnjoj strategiji za Kosovo

Kurti sa delegacijom EBRD-a
Izvor: Ekonomia Online

Kosovski premijer Aljbin Kurti primio je danas delegaciju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), sa kojom je razgovarao o aktuelnim projektima i mogućnostima za produbljivanje saradnje u budućnosti, prenosi Ekonomija onlajn.

U saopštenju iz kabineta premijera navodi se da je "Kurti naglasio da EBRD ostaje jedan od glavnih razvojnih partnera, o čemu svedoči brzi odgovor na situaciju sa pandemijom kovid-19 kroz projekat 'Vitalna infrastruktura za javna preduzeća'".

„Premijer Kurti je rekao da je podrška međunarodnih partnera bila ključna u našem suočavanju s pandemijom, usled čega, zajedno s vladinim merama protiv pandemije i Paketom ekonomskog preporoda, očekujemo pozitivan ekonomski rast i učinak narednih meseci. Tokom razgovora naglasak je stavljen na potencijalnu saradnju u pravcu digitalizacije, povezivanja stručnog osposobljavanja sa tržištem rada, obnovljivih izvora i energetske efikasnosti “, kaže se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, tema ovog sastanka je bila i nova petogodišnja strategija EBRD-a za Kosovo.

„Uzimajući u obzir ekspertizu Banke i trenutnu institucionalnu stabilnost u zemlji, premijer Kurti je naglasio da će ovaj plan doprineti ispunjenju dugoročnih ciljeva Vlade i ubrzati ekonomski oporavak od pandemije", zaključuje se u saopštenju iz kabineta Aljbina Kurtija.