Kurti sa Fon der Lajen: Srbija dobija fondove iz EU, ali se naoružava iz Rusije i Kine

Fon der Lajen i Kurti.jpg
Izvor: Ekonomia Online

Kosovski premijer Aljbin Kurti ponovio je danas, na zajedničkoj konferenciju za novinare sa predsednicom Evropske komisije Ursulom Fonon der Lajen, da je odluka o privremenim registraskim tablicama za vozila iz Srbije deo starog sporazuma, ali da je Srbija snažno odgovorila podizanjem borbene gotovosti.

Kurti je istakao da nije doneta nikakva nova odluka, već da se sprovodi ono što je ranije dogovoreno.

"Nažalost, Srbija je reagovala snagama, okupljajući trupe kod graničnih linija, ali i koristeći  ruske helikotere i avione iznad granice. Tražio sam da se osude napadi u Zubinom Potoku i Jarinju, jer su napadnute kosovske institucije i ti napadi su došli nakon zapaljivih izjava, punih mržnje od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nakon marširanja helikopterima i tenkovima na granici sa Kosovom. Nažalost, nalazimo se u situaciji u kojoj sa jedne strane dobijamo pomoć u vidu donacija od EU, a sa druge strane Srbija, dobija te fondove i trebala bi da se demokratizuje, a ne da se militarizuje od strane Rusije i Kine”, zaključio je Kurti.

Владимир
29. Septembar 2021.
Па, то раде све државе Европске Уније, почевши од Француске, па Мађарске, па Грчке. Курти тотално неинформисан да, рецимо, Француска и Русија нонстоп размењују ратну опрему и машине.