Kurti sa ambasadorom Hargrivsom: Hvala Britaniji na podršci članstvu Kosova u SE

Kurti sa Hargrivsom
Izvor: Reporteri

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se danas sa ambasadorom Velike Britanije u Prištini Džonatanom Hargrivsom i tom prilikom zahvalio mu na podršci njegove zemlje članstvu Kosova u Savetu Evrope.

Kako su saopštili iz Vlade Kosova na sastanku je bilo reči o rezultatima jučerašnjeg sastanka u Savetu Evrope, bilateralnim i regionalnim pitanjima, kao i zajedničkim projektima.

"Premijer je zahvalio Velikoj Britaniji na stavu koji je juče zauzet tokom sastanka komiteta ministara za podršku članstvu Kosova u Savetu Evrope. Takođe mu se zahvalio na podršci u zajedničkim projektima, gde je izdvojio pomoć za proširenje projekta verifikacije diploma za studente srpske zajednice radi zapošljavanja u institucijama Koosva", navodi se u saopštenju.

Tema razgovora Kurtija i britanskog ambasadora bili su i rezultati trećeg sastanka zemalja Zapadnog Balkana o Planu rasta koji je  održan u Kotoru u Crnoj Gori i Zajedničkoj deklaraciji sa tog sastanka.

"Podsećamo da Zajednička deklaracija sa jučerašnjeg Samita u Kotoru, između ostalog, poziva na ravnopravan tretman u Cefti punu primenu sporazuma postignutih u Berlinskom procesu i zahteva da zemlje Zapadnog Balkana postanu deo Organa za borbu protiv pranje novca Evropske unije koji se bavi povećanjem finansijskog integriteta i jačanjem saradnje u borbi protiv finansijskog kriminala", navodi se.