Kurti sa Hetemijem o potencijalnim projektima u Leposaviću

Kurti i Hetemi sastanak
Izvor: Vlada Kosova

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se danas sa predsednikom opštine Leposavić Ljuljzimom Hetemijem sa kojim je razgovarao o potencijalnim projektima koji se mogu realizovati u saradnji sa centralnim nivoom.

Kako je saopšteno iz kabineta kosovskog premijera, u razgovoru je naglašeno da postoji povećano interesovanje građana da konkurišu za opštinske programe subvencija.

Kurti je čestitao Hetemiju na radu i zalaganju, a dajući podršku rukovodstvu opštine Leposavić, zatražio je da "pošteno, dobro i demokratski upravljaju".

Sastanku su prisustvovali i ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići, te zamenica predsednika opštine Leposavić Marina Bogojević.

Hetemi i Bogojević upoznali su Kurtija sa onim što je do sada urađeno, kao i sa "izazovima u opštinskom upravljanju".

Inače, u Leposaviću, kao i u tri opštine na severu Kosova, Zubinom Potoku, Zvečanu i Severnoj Mitrovici, 21. aprila biće organizovano glasanje za smenu gradonačelnika izabranih prošle godine na izborima koje su Srbi bojkotovali, među kojima je i Hetemi, s obzirom da su prihvaćene peticije Srba sa severa Kosova za opoziv četvorice gradonačelnika.