Kurti sa kongresmenkom Slotkin o odnosu Kosova i SAD

Aljbin Kurti
Izvor: Klan Kosova

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa kongresmenkom iz Demokratske stranke Elisom Slotkin u Vašingtonu sa kojom je razgovarao o posebnom odnosu Kosova i SAD, geopolitičkim dešavanjima u Evropi i bezbednosti regiona nakon agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, prenosi Kljan Kosova.

Kurti je obavestio kongresmenku iz Mičigena o ključnim odlukama, politici i rezultatima vlade, sa akcentom na dvocifreni privredni rast, borbu protiv korupcije i poboljšanje indikatora demokratije, prema izveštajima međunarodnih organizacija.

On je dodao da je pridruživanjem demokratskom svetu u osudi ruske agresije i uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji i pružanju utočišta građanima Avganistana Kosovo pokazalo liderstvo i da se pokazalo kao pouzdan partner svojim saveznicima.

Kongresmenka Slotkin je tokom sastanka istakla da nijedna država ne može da ostane neutralna između Rusije i Ukrajine i da smo ponovo u eri kada svaka država mora da bira stranu.

„Hvala vam na pomoći kada ste nam zaista bili potrebni“, rekla je kongresmenka Slotkin.

Ona je takođe izrazila punu podršku Kosovu i njegovim težnjama za članstvo u regionalnim i međunarodnim organizacijama, posebno u NATO.