Kurti: Sastanak sa predsednikom Vučićem zavisiće i od ovonedeljnih razgovora u Briselu

Kurti Vucic
Izvor: Reporteri

Premijer Kosova Aljbin Kurti je na današnoj pres konferenciji rekao da je glavno pitanje sastanaka koji se održavaju u Briselu pitanje nestalih i raseljenih osoba.

„Razgovori koji se vode između dva glavna pregovarača u Briselu će se sigurno fokusirati na pitanje nestalih, nasilno raseljenih jer je to pitanje koje ne čeka, jer je anksioznost članova porodice veća od njihove tuge i bez finalnog sporazuma pitanje nestalih i nasilno raseljenih neće biti konačno. Neću da prejudiciram o konkretnim rezultatima, i ne samo zato što nisam tamo", rekao je Kurti.

On je istakao da će od toga koliko dobro bude pripremljen ovaj sastanak zavisiti i najavljeni sastanak između njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Najavljeni sastanak sa predsednikom Srbije zavisiće i od toga kako će teći ova nedelja razgovora u Briselu, s jedne strane, a s druge strane koliko ćemo bolje stići do našeg trećeg sastanka.

Kosovski premijer je dodao da je Kosovo uvek redovno pokazivalo spremnost za principijelan dijalog sa Srbijom.

„Redovno smo pokazivali spremnost za principijelan dijalog koji koristi građanima, a ne političarima, da političari služe, a ne da imaju koristi, i da je u srcu konačnog sporazuma međusobno priznanje.