Kurti: Za organizaciju Mediteranskih igara Kosovo gradi stadion i kompleks bazena

Aljbin Kurti
Izvor: Kosovo Online

Premijer Aljbin Kurti obećao je izgradnju nacionalnog stadiona za organizaciju Mediteranskih igara 2030. godine, piše Koha.

Kosovo je prošle nedelje dobilo pravo da organizuje Mediteranske igre 2030, a ima samo jedan stadion koji ispunjava kriterijume UEFA i FIFA - stadion „Fadilj Vokri“ u Prištini.

Kurti je rekao danas da će sa 250 miliona izdvojenih za organizaciju Mediteranskih igara biti izgrađen i novi stadion, a naveo je i druga ulaganja.

„Ukupan broj sportskih objekata u početnom projektu je 24. Biće renovirano njih deset, među kojima je i Palata omladine i sporta. Četiri nove konstrukcije obuhvataju nacionalni stadion, kompleks olimpijskih bazena, teniski kompleks i streljanu. Pet privremenih infrastrukturnih investicija i pet drugih projekata koji su u izgradnji ili završetku, uključujući stadion „Adem Jašari“ u Mitrovici i stadion u Gnjilanu“, rekao je Kurti na današnjoj sednici vlade.

Priština računa i na podršku Albanije.

“Albanija će nam omogućiti da koristimo obalu Drača za jedriličarske sportove koji zahtevaju pristup moru. Dočekaćemo više od 5.000 sportista iz 25 država - 18 iz Evrope, dve iz Azije i pet iz Afrike“, rekao je Kurti.