Kusari-Ljilja: Francusko-nemački plan sadrži konačno rešenje podeljeno u dve faze

Kusari Ljilja na okruglom stolu
Izvor: Ekonomia Online

Šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoza Kusari-Ljilja iznela je detalje francusko-nemačkog plana za dijalog Kosova i Srbije za koji kaže da sadrži konačno rešenje podeljeno u dve faze, prenosi Koha.

"Plan sadrži konačno rešenje podeljeno u dve faze. Prva faza sadrži otvorena pitanja, ali ne sadrži međusobno priznavanje. Druga faza ima za cilj međusobno priznavanje i punu normalizaciju. Na ovaj predlog Kosovo nije ostalo ravnodušno, dalo je svoje komentare i prosledilo ih emisarima", rekla je Kusari-Ljilja na okruglom stolu "Novi zamah u odnosima Kosova i Srbije" u organizaciji Demokratskog instituta Kosova (KDI), prenosi Reporteri.

Na pitanje novinara da li u ta otvborena pitanja u prvoj fazi spada i formiranje Zajednice srpskih opština, Kusati Ljilja nije znala da odgovori.

Komentarišući izlazak poslanika Srpske liste iz parlamenta, ona je rekla da Srpska lista ne učestvuje na sednicama već četiri i po meseca.

"Razlog nije principijelan, ali ima veze sa očuvanjem Milana Radoičića. Njihovo negodovanje pojavilo se u trenutku kada su dobili vest da ga policija traži", rekla je Kusari-Ljilja.