Kusari-Ljilja najavila nove sednice o međunarodnim sporazumima, Tahiri: Ne bavite se temama od vitalnog značaja

Skupština Kosova
Izvor: Kosovo online

Šefica Poslaničke grupe Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja najavila je nakon današnje sednice Skupštine Kosova da će tokom ove nedelje biti održane još dve sednice posvećene glasnju za međunarodne sporazume, dok je poslanik Alijanse za budućnost Kosova istakao da se na parlamentarnim zasedanjima ne pokreću teme koje su od vitalnog značaja za građane Kosova kao što su zdravstvo i povećanje plata u javnom sektoru.

Kusari-Ljilja kaže da Demokratska partija Kosova nije promenila stav o glasanju za međunarodne sporazume.

"Danas je ukratko razmotreno pitanje glasanja na sednici međunarodnih sporazuma, o njima će glasati DSK i ABK", poručila je Kusari-Ljilja.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri je naglasio da aktuelna vlada ulazi u četvrtu godinu mandata, a da za to vreme nisu "razmatrane vitalne teme", prenosi Reporteri.

Najvaio je da će ABK pokrentuti inicijativu da se održe vanredne sednice na kojima će biti reči o ključnim problemima.

"Prikupili smo potpise za raspisivanje vanredne sednice za Zakon o zdravstvenom osiguranju. Ne daj Bože, ako se nekome razboli roditelj ili dete, kad se potroši sva ušteđevina, zadužili bismo se za lečenje. Mislimo da bi u javnom sektoru prosečna plata trebalo da bude 1.000 evra", poručio je Tahiri.

Šef poslaničke grupe DPK Abeljard Tahiri se osvrnuo na navodni pokušaj atentata premijera Aljbina Kurtija i rekao da je u vreme kada je predsednik bio Hašim Tači bilo mnogo takvih pretnji.

On je rekao da ovo pitanje baca "lošu senku" na institucije jer se ne zna da li je bilo realne pretnje ili je reč o lažnim vestima.