Tahiri: Galopirajući nivo korupcije i zloupotrebe u vladi Aljbina Kurtija

Abeljard Tahiri
Izvor: Kosovo Online

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri tvrdi da ni u jednoj vladi nije bilo tako galopirajućeg nivoa korupcije i zloupotrebe kao u sadašnjoj, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, prenosi Gazeta blic.

Tahiri ističe da Kurti poslednjim izjavama pokušava da skrene pažnju sa zloupotrebe miliona u Kosovskoj energetskoj korporaciji (KEK).

„Ovo je jedan od načina na koji Aljbin Kurti pokušava da skrene pažnju sa milionskog prisvajanja KEK-a i državnih rezervi pšeničnog ulja koje je takođe rezultiralo hapšenjima“, rekao je Tahiri.

On je istakao da je Kurtijeva vlada galopirajući nivo korupcije i zloupotrebe.

„Ni u jednoj vladi nije bilo tako galopirajućeg nivoa korupcije i zloupotrebe kao u Vladi Aljbina Kurtija“, rekao je Tahiri.

Povodom izjave kosovskog premijera da su bivši vladini funkcioneri vodili računa o svom luksuznom životu, Tahiri ističe da Kurtijevi ministri vode takav život.

„Raskošan život vode samo ministri Aljbina Kurtija, koji su nakon dolaska na vlast sumnjivo uvećali svoja imanja, posebno u luksuznim kvartovima. Isto tako, pogledajte troškove premijerskog kabineta i ministara na ručkovima i večerama i shvatićete njihov luksuz“, rekao je Tahiri.

Takođe, Tahiri ističe da su brojke o odlasku sa Kosova u poslednje dve godine zastrašujuće, te da je, prema njegovim rečima, Aljbin Kurti namerno odložio proces popisa stanovništva.