Kusari-Ljilja: Odlaganje mera reciprociteta usaglašeno sa međunarodnim partnerima

Mimoza Kusari Ljilja
Izvor: Reporteri

Šefica poslaničke grupe Samoopredeljena Mimoza Kusari-Ljilja rekla je da su akcije kosovske vlade u vezi sa situacijom na severu dobro koordinisane sa ambasadama Kvinte i Kfor, dodajući da u takvim slučajevima treba verovati delovanju vlasti, a ne, dezinformacijama onih koji nameravaju da destabilizuju Kosovo, prenosi Ljaljmi.

Kusari-Ljilja je na sednici Skupštine Kosova rekla da je odluka vlade o odlaganju primene sporazuma za 30 dana usaglašena sa međunarodnim partnerima, nakon mesec dana više nema argumenata za utvrđivanje uspostavljanja reciprociteta.

"Koordinacija delovanja institucija, Predsedništva, Vlade i agencija za sprovođenje zakona sa svim međunarodnim akterima donela je odluku da se dosadašnja primena odloži za 30 dana, nakon čega nema argumenata ni prostora za osporavanje uspostavljanja reciprociteta u sporazumu potpisanom pre mnogo godina u Briselu", kazala je ona.

Ona je pozvala opoziciju da veruje delovanju vlasti u ovakvim slučajevima, a ne, kako je rekla, dezinformacijama.

"Unutrašnje političke borbe koje odaju utisak da činimo dobro demokratiji, kada su zasnovane na dezinformacijama, ne samo da ne jačaju demokratiju, već pomenuta situacija šteti bezbednosti zemlje. Treba verovati postupcima vlasti, a ne onima koji žele da destabilizuju zemlju po svaku cenu“, rekla je ona.