Kusari-Ljilja poručila poslanici DPK: U ime rata vi ste zlostavljali i krali

Mimoza Kusari Ljilja
Izvor: lajmi.net

Šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja stala je u odbranu ministarke pravde Aljbuljene Hadžiu, posle optužbe poslanice DPK Bljerte Deljiu-Kodre da je ministarkin zet uhapšen zbog terorizma u Severnoj Makedoniji, prenosi Koha.

Ona je rekla da je njoj kao ženi u politici najgora stvar da ne zaštiti drugu ženu i navela da su optužbe Deljiu-Kodre neosnovane i neprincipijelne, a da je DPK u ime rata zlostavljala i krala. 

Kusari Ljilja je rekla da je Deljia-Kodre doslovno rekla ministarki pravde u skupštinskoj raspravi "kako će izgledati sastanak sa vašim nemačkim kolegom kada u vašoj biografiji piše da je vaš zet osuđen za terorizam u Makedoniji". 

"Nije prvi put da Deljiu-Kodra napada rat dok je ovde u Skupštini glasala protiv zakona o silovanim osobama i o Specijalnom sudu”, rekla je Kusari-Ljilja. 

Ona je navela i da Deljiu-Kodra nastavlja da "napada" i ne poriče da njena sestra radi u Nabavci Skupštine, niti da njen brat radi u kancelariji za nabavke u Skupštini. 

"Da li su ove vrednosti u ime rata, da li su svi zaposleni u ime rata koji ste zloupotrebili, ukrali ste”, navela je Kusari-Ljilja. 

Deljiu-Kodra kaže da se izjava o osuđeniku u Makedoniji zloupotrebljava za njeno ličovanje i objasnila da u skupštinskoj raspravi osuđenog ni u jednom trenutku nije nazvala teroristom.

"Kako je moguće da ja, Blerta Deljiu Kodra, imam takvo mišljenje prema OVK kao što su neki od vas pokušali da aludiraju. Obraćam se samo da izrazim žaljenje zbog nesporazuma koji želim da ispravim”, rekla je Deljiu-Kodra I navela da su pojedini njenu izjavu namerno pogrešno protumačili. 

Smatra da se time nastojalo da se skrene pažnja sa toga što vlada nema rezultate.