Kusari-Ljilja: Razgovor sa Srbijom samo o načinu transfera dinara preko računa

Kusari-Ljilja
Izvor: Kosovo Online

Predsednica poslaničke grupe Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja smatra da je besmisleno nastavljati mere Evropske unije prema Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn.

Kusari-Ljilja je rekla da su mere preduzete protiv Kosova samo zato što je ono pod policijskom pratnjom poslalo izabrane gradonačelnike u četiri opštine na severu.

"Mere protiv Kosova se održavaju i u trenutku kada izlazi informacija da Srbija ne samo da stoji iza napada 24. septembra, već planira i novi napad. U ovoj situaciji u kojoj se nalazimo, na Kosovu su mere na snazi zbog predsednika opština na severu, a prema Srbiji nema mera iako su organizovali teroristički napad i ubili kosovskog policajca", rekla je Kusari-Ljilja.

S druge strane, kada je reč o dinaru, ona je rekla da se o ovom političkom pitanju sa Srbijom može razgovarati samo o tome da transferi novca idu preko bankovnih računa.

„Jedini vid bavljenja ovim pitanjem su olakšice za prikupljanje sredstava, otvaranje računa od strane predstavnika srpske zajednice koji to nisu imali u evrima. Jedinu političku diskusiju treba voditi sa Srbijom o tome kako da se ti transferi koji dolaze u gotovini na Kosovu prebacuju preko bankovnih računa. Ovaj proces je regulisan Ustavom”, rekla je ona.