Kusari-Ljilja: Sporazum sa MCC dokazuje neraskidivo partnerstvo sa SAD, hvala opoziciji što je glasala

Mimoza Kusari Ljilja
Izvor: Economia online

Šefica poslaničke grupe Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja rekla je na današnjoj sednici Skupštine da sporazum koji je potpisan između Vlade Kosova i MCC dokazuje neraskidivo partnerstvo Kosova i SAD dodajući da će najveće koristi od njega imati građani, privreda i institucije, prenosi Reporteri.

„Danas smo stavili na dnevni red ratifikaciju sporazuma sa MCC i sporazuma o sprovođenju programa između Kosova i SAD, čime smo više nego ikad označili dokaz neraskidivog partnerstva između SAD i naše zemlje. Ovaj projekat će Kosovu doneti 236,7 miliona dolara granta”, rekla je ona.

Dodala je da je to izvanredna vest za građane, institucije i poslovnu zajednicu.

“Na ovaj način povećavamo svoje energetske kapacitete, ali istovremeno jačamo našu privredu koja će svojim rastom i povećanjem izvoza prirodno imaju veću potrebu za energijom. Ovaj sporazum pokazuje neraskidivu vezu sa SAD i podršku koja je usmerena na društvo i rešavanje izazova vremena u centru, s obzirom da je sigurnost snabdevanja energijom izazov za mnoge narode u svetu danas”, rekla je Kusari Ljilja.

Istakla je da će ova investicija na Kosovu pomoći zapošljavanju žena u ovoj oblasti. Zahvalila je i opoziciji što je usvojila sporazum sa MCC.

„Danas takođe želim da se zahvalim opoziciji na konstruktivnom pristupu i saradnji od predloga u funkcionalnom odboru do glasanja i usvajanja zapisnika”, zaključila je Kusari-Ljilja.