Kusari-Ljilja: Vučić traži od Srba sa severa da budu protiv Kosova

Kusari Ljilja
Izvor: Reporteri

Šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja istakla je da je "krivac" za tenzije na severu Kosova predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer, kako tvrdi, "traži od Srba sa Kosova da budu protiv Kosova".

Ona je na Fejsbuku navela da "organizovani napadi u opštinama na severu, uoči lokalnih izbora, pokazuju da su na meti kosovske institucije i Srbi koji žele da sarađuju sa institucijama".

"Namera terora Srbije prema Kosovu nikada nije prestala, promenila se samo veličina uticaja i način primene. Aleksandar Vučić nije zainteresovan za integraciju i unapređenje Srba u državi Kosovo. Naprotiv, on želi da srpska manjina ovde bude podeljena i protiv države Kosovo. Oni očajnički žele da održe u životu miran sukob među građanima na osnovu nacionalnosti", istakla je Kusari-Ljilja.

Prema njenim rečima, "Srbija tako želi da omogući dezintegraciju Kosova i uništenje svih demokratskih mehanizama".

"Ali danas pred nama imamo poštene građane pred Vučićevim kriminalnim bandama. A kosovska policija obavlja svoju dužnost u zaštiti građana i institucija. Niko nema problem sa građanima Srbije na Kosovu. Ali Vučić ima problem što ne rade svi protiv države Kosovo. Nažalost, Miloševićeva Srbija i dalje funkcioniše sa Vučićem na čelu", rekla je ona.