Lazić: Svaki Srbin na Kosovu i Metohiji gleda u svog predsednika i bezrezervno mu veruje

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug

Za Srbiju kakvu želimo borićemo se našim najjačim oružjem - znanjem, a to je zemlja koja nam već daje vetar u leđa, u kojoj imamo budućnost zahvaljujući ulaganjima u nauku, obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, otvaranju novih radnih mesta, u kojoj osećamo sigurnost, poručili su juče mladi predstavnici SNS iz pet različitih delova Srbije.

Profesor medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta Bratislav Lazić naglasio je da danas svaki Srbin na Kosovu i Metohiji gleda u svog predsednika i bezrezervno mu veruje, jer zna da je svaka njegova borba usmerena u cilju našeg opstanka i ostanka na ognjištu.

Ne postoji srpska sredina u koju nije stigla pomoć države i predsednika, rekao je Lazić i nagasio da se na KiM 40 godina nije ulagalo kao poslednjih godina.

Prema njegovim rečima, najvažniji osećaj koji sada Srbi na KiM imaju je osećaj sigrunosti, a tome je doprinelo i jačanje ekonomske i političke pozicije Srbije.

"Mi Srbi nismo neko ko otima tuđi identitet, ne rušimo tuđa dvorišta, ne posežemo za tuđom jabukom, već se trudimo da negujemo dobre odnose, čuvamo naše svetinje, grobove, naša imanja, ognjišta, ma kolika bila sila koja nas pritiska", rekao je on i dodao da su srpski koreni duboki na KiM kao i privrženost Srbiji.

Dok je naše države i našeg predednika, SNS, i Srpske liste, biće i nas na KiM, poručio je Lazić.