Lažni Vitalij Kličko prijavljen policiji, pozivao evropske političare

Vitalij Kličko
Izvor: RTV

Prvi čovek ukrajinske prestonice Vitalij Kličko saopštio je danas da se nepoznati prevarant predstavlja kao gradonačelnik Kijeva i pokušava da uspostavi komuniciju sa inostranim zvaničnicima, među kojima su gradonačelnici evropskih prestonica, prenosi RTV.

"Nekoliko gradonačelnika u Evropi kontaktirao je lažni gradonačelnik Kijeva koji je govorio apsurdne stvari. To je kriminal i hitno se mora istražiti ko stoji iza toga", rekao je Kličko u intervjuu za nemački dnevnik Bild na koji se poziva Tanjug.

U izveštaju AP se navodi da je kancelarija gradonačelnice Berlina Fransiske Gifi juče objavila na Tviteru da je prekinut razgovor sa navodnim gradonačelnikom Kijeva nakon što su njegovi komentari izazvali sumnjičavost.

"Tok razgovora i teme učinili su se sumnjivim i to je izazvalo dodatni oprez gradonačelnice Gifi", saopšteno je iz njenog kabineta bez detaljnijeg objašnjenja, ali uz fotografiju na kojoj se vide i gradonačelnica nemačke prestonice i lažni Kličko.

Gradonačelnik Madrida Hoze Luis Martinez-Almeida takođe je juče prekinuo video razgovor sa nekim ko tvrdi da je Kličko.

Martinez-Almeida je posumnjao je da nije razgovarao sa svojim kolegom iz Kijeva i podneo je prijavu policiji.

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig ranije ove nedelje nije prekinuo razgovor sa prevarantom jer nije primetio sumnjivo ponašanje, preneo je austrijski javni servis ORF.