Les: Kerns ima istoriju davanja netačnih komentara o Balkanu, u Britaniji ne reaguju na njene tvrdnje

timoti les
Izvor: Sputnjik

Saradnik Centra za geopolitiku Univerziteta Kembridž Timoti Les istakao je da nema potrebe za uznemiravanjem povodom izjave britanske poslanice Ališe Kerns da SPC učestvuje u švercu oružja ambulantnim kolima, jer, kako navodi, poslanica ima istoriju davanja netačnih komentara o Balkanu usled ograničenog razumevanja regiona.

U odgovoru za Kosovo onlajn, Les je naveo da se na njene izjave niko u Britaniji nije reaguje, jer je ovo kako navodi samo poslednji primer njenih netačnih komentara.

„Ne vidim komentare Ališe Kerns kao nešto zbog čega bi se previše uznemiravali. Kfor je potvrdio da je njena tvrdnja neutemeljena i niko u Britaniji nije reagovao povodom njene izjave. Poslanica ima istoriju davanja netačnih komentara o Balkanu zbog naizgled ograničenog razumevanja regiona, a ovo je samo poslednji primer“, poručio je Les.

Poslanica  i predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns je juče u toku svog izlaganja iznela optužbe da se iz Srbije  švercuje oružje na Kosovo uz pomoć ambulantnih kola, koja se potom skladište u pravoslavnim crkvama. 

Kfor se danas oglasio povodom novonastale situcacije, navevši da "ne postoje dokazi o navodnom švercu koji se vršio preko administrativne granične linije između Kosova i Srbije u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći”.