Li Ming: Kina čvrsto na pozicijama poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije

Ana Brnabić i Li Ming
Izvor: Vlada RS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa novim ambasadorom Kine u Srbiji Li Mingom, koga je obavestila o situaciji na Kosovu i dugogodišnjem teškom položaju Srba i drugog nealbanskog stanovništva. Takođe, premijerka je zahvalila na doslednoj podršci koju Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

U saopštenju Vlade Srbije navodi se da je ambasador Li Ming poručio da je Kina čvrsto na pozicijama poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta prijateljske Srbije.

Brnabić je tokom sastanka, kako je saopšteno, naglasila da su odnosi dveju zemalja odlični, praćeni intenzivnim političkim dijalogom na svim nivoima.

Ona je napomenula da uvek postoji potencijal za dodatno unapređenje saradnje, naročito kada su u pitanju oblasti privrede i IKT, i dodala da je od izuzetne važnosti to što će naša zemlja biti počasni gost na 6. međunarodnom uvoznom sajmu u Šangaju, koji se održava u novembru.

Premijerka je ukazala na to da će potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini, tokom predstojeće posete predsednika Aleksandra Vučića Pekingu, u okviru Trećeg foruma za međunarodnu saradnju inicijative „Pojas i put“, značajno doprineti intenziviranju bilateralne ekonomske saradnje. Ona je pozdravila i to što će tom prilikom biti potpisan veliki broj bilateralnih sporazuma.

Li Ming je podvukao da je počastvovan što je na mestu ambasadora u Srbiji, istakavši da je uveren da će saradnja dveju zemalja biti nastavljena uzlaznom putanjom.