Lideri ZB sledeće nedelje u Skoplju sa O'Brajanom i Kopmanom, pozvani Vučić i Kurti

Vučić i Kurti
Izvor: Kosovo Online

Premijer Dimitar Kovačevski biće domaćin sastanka lidera Zapadnog Balkana, posvećenog Planu rasta Zapadnog Balkana koji je usvojila Evropska komisija. Sastanak će biti održan sledećeg ponedeljka u Skoplju, prenosi portal Nezavisna.

Kako je najavljeno, na satanak su pozvani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti. Takođe, na sastanku na kome će učestvovati generalni direktor Evropske komisije Gert Jan Kopman i pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O'Brajen, prisustvovaće i premijer Albanije Edi Rama, predsedavajuća Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

Na sastanku će učestvovati potpredsednik Vlade za evropske poslove Bojan Maričić i ministar finansija Fatmir Besimi, kao i njihove kolege iz zemalja Zapadnog Balkana.

Pored toga, u Skoplje su pozvani i predstavnici regionalnih organizacija, Saveta za regionalnu saradnju, Cefte i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana 6, USAID-a, kao i nekoliko međunarodnih finansijskih institucija.

Na sastanku će biti potpisani protokoli za "Slobodan pristup tržištu rada u zemljama Otvorenog Balkana".