Vučić na neformalnom ručku Borelja i lidera Zapadnog Balkana u Njujorku

Borelj i predsednici sa ZB
Izvor: Twitter

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije priredio je u Njujorku neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana, kojem prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ručku prisustvuju i predsednci Crne Gore Jakov Milatović, Severne Makedonije Stevo Pendarovski, Albanije Bajram Begaj, Kosova Vjosa Osmani, te predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić.

Vučić će kasnije prisustvovati i prijemu koji povodom Generalne debate 78. zasedanja GS UN priređuje predsednik SAD-a Džozef Bajden sa suprugom.

Predsednik Srbije rekao je prethodno novinarima da očekuje da će mu evropski zvaničnici držati predavanja i pridike zbog neuvođenja sankcija Rusiji, ali da je sve što može da im odgovori je da je on predsednik Srbije.

"Samo čekam, prvo će da mi drže predavanje... U uskoro počinje skup sa Boreljom, pa će svi evropski zvaničnici da mi drže pridike, pa će onda i svi ostali da mi drže pridike, kako to i priliči. Pažljivo ću da ih saslušam i reći ću - lepo što ste mi održali predavanje, ali Srbiju kao predsednik vodim ja. Dok je to tako i dok mi mislimo da možemo da izdržimo te pridike, mi ćemo da vodimo ovakvu politiku", naveo je Vučić.