Linta: Šovinistički režim Aljbina Kurtija nastoji da Srbi trajno nestanu sa Kosova i Metohije

Miodrag Linta
Izvor: Politika

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je jutrošnji fizički napad četvorice Albanaca na srpskog dečaka Lazara Milutinovića (15) u naselju Suvi Do smišljeni čin s ciljem kontinuiranog sejanja straha među Srbima na Kosovu, prenosi RTV.

"Reč je o etnički mešovitom naselju u Kosovskoj Mitrovici gde se nalaze pripadnici Kurtijeve policije koji svojim etnički motivisanim ponašanjem ohrabruju i podstiču albanske ekstremiste na nastave sa fizičkim napadima na Srbe. Šovinistički režim Aljbina Kurtija nastoji da nasiljem, kršenjem sporazuma i huškačkom retorikom ostvari cilj da Srbi trajno nestanu sa Kosova i Metohije", naveo je Linta.

Linta je podsetio da je posle pokušaja ubistva Stefana i Miloša Stojanovića u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Klokotu, ovo je treći slučaj napada na srpske mladiće i dečake u poslednjih 15 dana.

"Tragična je činjenica da za Srbe na Kosovu i Metohiji ne važe ljudska prava kakva imaju Albanci već su izloženim sve jačim pritiscima i sve češćem nasilju'', poručio je Linta.