Ljatifi: Govor Gervale u UN je moralno i istorijsko proklizavanje

Bljerim Ljatifi
Izvor: Reporteri

Politički analitičar Blherim Ljatifi je reagovao na govor ministarke spoljnih poslova Kosova Donike Gervale u UN navodeći da je genocid nad Srbima u Drugom svetskom ratu od strane Nemačke „laž Titovog režima“, i naglasio da je „Beograd odgovoran za prvo etničko čišćenje Albanaca u Evropi“, prenosi Lajmi.

Ljatifi je u objavi na Fejsbuku istakao da je Gervalin govor u UN „ozbiljno moralno i istorijsko proklizavanje“.

„Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala kao istorijsku činjenicu spominje laž Titovog režima o nemačkom genocidu u Jugoslaviji, režimu koji stoji iza ubistva njenog oca. Kako je moguće takvo istorijsko i moralno proklizavanje? Da stvar bude gora, ona ne zaboravlja nemačko bombardovanje Beograda u aprilu 1941. godine, ali zaboravlja da kaže šta je Beograd 1941. godine predstavljao za kosovske Albance. Obavestite je: ništa manje nego glavni grad države koja je od 1877. do dana nemačkog bombardovanja ubila  stotine hiljada Albanaca i izvršila prvo etničko čišćenje u Evropi proteravši 300.000 Albanaca iz niškog sandžaka, i natopila Kosovo krvlju Albanaca 1912. i 1919. godine“, naveo je Ljatifi.

Gringo
15. April 2021.
Citaj malo istoriju Blerime.Nemacka je izvrsila nevidjeni genocid nad Srbima 1941-1944 god gde su Srbi imali najveci broj zrtava ali su uspeli herojskom borbom da poraze Nemacku nacisticku drzavu.A na Kosovu jebizvrseno etnicko ciscenja Srba gde je proterano oko 200.000Srba sa svojih vekovnih ognjista i to odmah posle zavrsetka Nato bombardovanja.Albanci su svi tu ali Srba nema u Pristini Pz i Peci gde ih je bilo oko 80.000
A danas imate po 20 Srba u Pristini i Prizrenu.To je etnicko ciscenje u miru i u prisustvu Nato snaga i Unmika i Euleksa.
riki
15. April 2021.
Ti nemas pojma sta pricas.Srbi su podneli najvece zrtve u 1 i 2 svetskom ratu za oslobodjenje od fasizma i stranih okupatora a vi Albanci ste bili rame uz rame sa njima ratovali ste protiv sopstvene drzave SFRJ.Bili ste sluge i izdajnici i radili stenu korist stranog okupatora.A Srbija je velikom krvlju platila slobodu za sve narode koji su ziveli u bivsu SFRJ.Ali.nazalost opet stari.neprijatelji ne.miruju i na celu sa Amerikom rasturaju i rasparcali Titovu Jugoslaviju stvorena krvlju naroda koji se borili protiv mocnih agresora i svetskih ubica za njihovu laznu demokrtatiju.