Ljatifi: Skandalozna izjava Kusari-Ljilje o neisplaćivanju plata prosvetnim radnicima

Bljerim Ljatifi
Izvor: Reporteri

Univerzitetski profesor Bljerim Ljatifi istakao je da je skandalozno to što je šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoza Kusari Ljilja izjavila da štrajkačima neće biti isplaćene plate, prenosi Reporteri.

Ljatifi je naglasio da izjava Kusari Ljilje dolazi prvog dana početka školske godine.

„Njoj i njenim kolegama, koji nemaju finansijskih problema u svakodnevnom životu, to nije bitno, jer su plaćeni kao niko drugi na Kosovu, a posao koji rade zapravo vredi manje od rada nastavnika. Skupština Kosova danas je najneefikasnija institucija u čitavom institucionalnom sistemu Kosova. Sprovođenje zakonodavne agende je crna stranica“, istakao je Ljatifi.

On je dodao da debate koje se vode u Skupštini Kosova su debate na veoma niskom intelektualnom i profesionalnom nivou.

"Jedini posao koji Mimoza Kusari i većina njenih kolega umeju da rade je da izgovaraju optužbe na račun drugih, samo da bi se pojavile u medijima i da bi zadovoljile pustinjske militante svojih partija. Drugim rečima, oni su najobjektivniji odraz intelektualnog i kulturnog pada koji kosovsko društvo doživljava poslednjih godina“, zaključio je Ljatifi.

On je naglasio da su nastavnici danas sa osmehom dočekali učenike, ali da su sumornu atmosferu zbog neisplaćivanja plata nastavnicima svi osetili.