Ljekaj: Kosovska ekonomija na ivici kolapsa, a Kurti na ekskurziji

Palj Ljekaj
Izvor: Klan Kosova

Alijansa za budućnost Kosova zatražila je od Vlade Kosova petomesečno ukidanje akcize na naftu i ukidanje poreza na osnovne proizvode, prenosi Reporteri.

Poslanik ove stranke Palj Ljekaj rekao je da to treba da se uradi zbog visoke inflacije na Kosovu. On kaže da je premijer na ekskurziji i da njegovi ministri ne preduzimaju mere u korist građana.

"Reakcija Vlade u ovom kriznom vremenu se ne vidi. Premijer je na ekskurziji, a ministri ekonomskih resora su nevidljivi. Za svaki predlog, inicijativu opozicije, ne postoji ni minimalna volja da se razgovara“, rekao je Ljekaj.

Ljekaj smatra da je ekonomija Kosova na ivici kolapsa, a da bi se održala vitalnost privrednog lanca, potrebne su hitne mere.

"Hitne mere moraju obuhvatiti najmanje tri segmenta. Prvo, podrška kroz fiskalnu i poresku politiku; Drugo, u podršci direktnom i indirektnom održavanju ekonomskog lanca, i treće, da se obezbedi snabdevanje za osnovne proizvode i kontrola tržišta. Za podršku kroz fiskalnu i poresku politiku predlažemo ukidanje petomesečnog perioda akcize na naftu“, rekao je Ljekaj.