Ljekaj: Kurti ignoriše sve što dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država

Palj Ljekaj
Izvor: Klan Kosova

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj izjavio je da je premijeru Aljbinu Kurtiju prioritet dijalog, iako je u izbornoj kampanji govorio suprotno, a povodom njegove izjave da nije pročitao izveštaj američkog Ministarstva enegretike o studiji izvodljivosti za jezero Gazivode da ignoriše sve što dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Reporteri.

„Mislim da je u fokusu gospodina Kurtija dijalog, njegov prioritet broj jedan, iako nam je u kampanji govorio drugačije. Premijer mora biti obavešten u svakom trenutku. Trebalo je da bude prvi obavešten, možda i pre nego što je na stolu imao američki izveštaj o Gazivodama, ali Kurti tendenciozno ignoriše stvari koje dolaze iz Amerike“, rekao je Ljekaj za Telegraf.

Upitan da li će podržati inicijativu poslanika DPK Hajdar Beka za interpelaciju premijera Kurtija, Ljekaj je rekao da je Alijansa za budućnost Kosova zatražila izveštaj o dijalogu.

„ABK je tražio od kosovskog premijera da redovno izveštava Skupštinu, ali takođe ćemo podržati inicijativu DPK“, rekao je Ljekaj.

Demokratski savez Kosova nije odgovorio na pitanje Telegrafa da li će podržati predlog DPK za interpelaciju Kurtija.

Kurti je juče izjavio da stoji iza svake izjave o jezeru Gazivode i da će u dijalogu između Kosova i Srbije započeti novo poglavlje.

Berisha
27. Jun 2021.
Jadan kurti ! Svi ga napadaju .....
Narod mu preko 50 % gllasova
Ronni
27. Jun 2021.
Kurti , kurti !! Narod mu dao preko 50 %