Ljimaj traži od poslanika da napišu pismo EU o pitanju nestalih osoba

Fatmir Ljimaj
Izvor: Kosovo Online

Lider Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj zatražio je od poslanika kosovske skupštine da se okupe i pošalju pismo Evropskom parlamentu, Evropskoj uniji i moćnim državama u kojem će da zatraže od Srbije da razjasni sudbinu nestalih sa Kosova, prenosi Koha.

Prema njegovim rečima, današnja rasprava treba da posluži za podizanje alarma međunarodnim partnerima, da još jednom vide sa kojom su državom do sada razgovarali.

Ljimaj je naglasio da to treba da podigne svest Evropskog parlamenta o tome kome su dali kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji, misleći na Srbiju.

„Da biste našim partnerima rekli kome dajete prioritet i dali ste kandidaturu za članstvo u EU, liberalizovali ste vize i ulažete stotine milijardi evra u zemlju u kojoj su lideri te zemlje otvoreno pretili građanima svoje zemlje, odnosno svima onima koji pokušavaju da otkriju zločine iz prošlosti. Alarmantno je čuti ljude koji su bili nosioci vlasti, neki od njih i nosioci rata, zločina i genocida koji su počinili ne samo na Kosovu, već i širom bivše Jugoslavije", rekao je Ljimaj.

On je optužio aktuelnog predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića da je pretio i radio na sakrivanju zločina počinjenog na Kosovu.

Ljimaj je istakao da su to razlozi zbog kojih je neophodno da se poslanici okupe i obrate pismom Evropskom parlamentu i EU i moćnim državama, kako bi, kako je rekao, osvetlili sudbinu više od 1600 albanskih civila za koje su i posle dve decenije njihova sudbina je nepoznata.

Rados
14. Novembar 2020.
T nemas prava da trazis a ma bas nosta od EU.Ako treba da trazis onda treba sto pre da ti posalju poziv za Hag.A gde su nestala lica koja si likvidirao i nacio u krecanu u Klecku.Treba ti da objadnis sudijama u Hagu kako si ubijao nevine ljude zenu i decu i bacao u krecani.Optuzniva ce ti biti vrlo brzo i tebi urucena i pravac za Hag i tamo da kazes gde su nestala lica koja su ubijena pod tvojom komandom.