Ljimaj: Vlast donosi pogrešne odluke o Kosovu, opozicija treba da se ujedini

Fatmir Ljimaj
Izvor: demokracia.com

Predsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj rekao je da se razmatra mogućnost ponovnog ujedinjenja njegove stranke sa DPK, jer će aktuelna kosovska vlast, kako navodi doneti loš dogovor o Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn.

Upozorava da je "zemlja krenula u pogrešnom pravcu", te da je neophodno bilo da se formira zajednički opozicioni front.

"Ono što mogu da vam kažem je da smo došli na ideju u situaciji kakva je danas, da postoji potreba za jedinstvenim frontom, u udruživanju snaga i zainteresovan sam da se udružimo, kako sa pojedincima, tako i sa građanima, sa onima koji su zabrinuti za put kojim ide zemlja, kurs kojim ide ova Vlada, sa duhom koji ima iskustvo i novu energiju, hajde da udružimo snage da imamo moćnu opoziciju", rekao je Ljimaj.

Šef Inicijative se osvrnuo i na optužnicu protiv bivših čelnika UVK, ocenjujući da je njihova optužnica slična onima koje su bile protiv njega i Ramuša Haradinaja.

Izrazio je uverenje da će biti proglašeni nevinim.

"Videli smo slučaj u optužnici, verujem da odbrana ima dovoljno argumenata, ima nekoliko prvostepenih odluka u Hagu i u Prištini, verujem da je odbrana tamo veoma stručna, vešta i pripremljena, te da će iskoristiti sve argumente", rekao je Ljimaj.