Ladrovci protiv povratka Fatmira Ljimaja u DPK

Ramiz Ladrovci
Izvor: Botasot.info

Poslednjih dana Fatmir Ljimaj se stalno mopže videti sa potpredsednikom DPK Samijem Ljuštakuom, što se tumači kao zbližavanje u cilju povratka Ljimaja u stranku, čemu se snažno protivi gradonačelnik Glogovca Ramiz Ladrovci, prenosi Reporteri.

Ladrovci ističe da su političke stranke grupacije ljudi (žena i muškaraca) koje pre svega objedinjuju ideje, dodajući da sada, kada su na ivici bankrota, pričaju o „ujedinjenju“.

Koliko god je odlazak bio „principijelan“, „ujedinjenje“ može biti i izgleda isto tako „principijelno“, dodao je on.

"Ne. Kažem NE, iz sveg glasa, za ljude koji nisu napustili DPK samo zbog principa, za njih ne bi trebalo da bude mesta u DPK", naglasio je Ladrovci ne pominjuči imenom Ljimaja.

Ladrovci dodaje da je DPK velika partija, velikih vrednosti, velikih dela, koja je bila prisutna najvažnijim etapama , od oslobođenja, pregovaračkih procesa koji su kulminirali Deklaracijom nezavisnosti, zatim i fazama posle nezavisnosti. Ta dostignuća nose pečat Demokratske partije Kosova i njenih vodećih ličnosti Hašima Tačija i Kadrija Veseljia.

"DPK ima vođstvo, ima dobru kombinaciju tradicije isprepletene modernim, ima izuzetne ličnosti koje su, gde god da su bili i koju god (važnu) odgovornost imali, i stekle. Na lokalnim izborima izborena je pobeda na lokalnom nivou, a izabrani odbornici u skupštinama opština dokazali su da je ova struktura pokazala uspeh u vođenju stranke i spremna za velike pobede", kazao je on.

Ladrovci je mišljenja da DPK treba da pruži šanse novim kadrovima.

"Zna se da je Kosovo oslobođeno vekovnim trudom i žrtvom jednog naroda, krvlju mučenika i celog naroda koji je sve dao za slobodu. Skoro 400 godina se zalažemo i težimo putu evroatlantskih vrednosti, sa Amerikom na čelu, kao večna zahvalnost za sve što su učinili za Kosovo i što danas čine da bude zemlja u kojoj vladaju pravo i demokratija. Neki koji proizvode beskorisne vesti, ne shvataju da je njihovo vreme prošlo, da im je istekao rok i da nemaju šta novo da proizvedu u politici. Oni su prošlost DPK. Očekujem da DPK krene napred sa mladima koji su privrženi zakonu, najboljoj praksi upravljanja sa evroatlantskim vrednostima", poručio je Ladrovci.