Ljuštaku: Ne u koaliciju sa Kurtijem, on je obmanuo građane

Sami Ljuštaku
Izvor: Gazeta Express

Član Demokrtske partije Kosova Sami Ljuštaku ocenio je da DPK ne bi trebalo da ide u koaliciju sa Pokretom Samoopredeljenje i dodao da je lider te stranke Aljbin Kurti obmanuo građane, prenosi Reporteri.

Ljuštaku je ocenio i da Kurti "jedno priča kada je u opoziciji, a drugo kada je na vlasti“.

"Kurti se protivio mnogim stvarima kada je bio opozicija, a kada više niste u opoziciji, lako može da se desi da radite sve suprotno od onoga što ste pričali“, rekao je Ljuštaku.

Kada je reč o Kurtijevim stavovima vezano za proces dijaloga Beograda i Prištine, Ljuštaku je rekao da građane Kosova ne bi trebalo da plaše takvi stavovi, "jer će Kurti prvi potrčati da bude deo pregovaračkog tima“.

"Smatram da ne treba da se bojimo dijaloga sa Srbijom. Uostalom, to je jedan od prioriteta međunarodnih organizacija, tako da bi Kurti trebalo to da ima na umu. Dok je bio opozicija, obmanjivao je građane lažnim i nestabilnim izjavama, a sada se i sam suočava sa njima", rekao je Ljuštaku.

Dodaje da je njegov lični stav da DPK ne bi trebalo da bude u kolaiciji sa Kurtijevom strankom.

"To nije mišljenje stranke, već moje. Ali, ako stranka drugačije odluči, to je onda druga stvar, moje mišljenje je ne sa Aljbinom Kurtijem. On je taj koji je pobedio u izbornoj trci, neka se sada sam suoči sa onim protiv čega je uvek bio", poručio je Ljuštaku.

Osvrnuo se i na nedavno održane parlamentarne izbore, rekavši da bi pohvalio plasman DPK, istovremeno priznavši i da su u stranci očekivali mnogo bolji izborni rezultat.