Mehaj zatražio priznanje Kosova od Ukrajine, Gruzije i Azerbejdžana

Armend Mehaj, sastanak sa ministrima odbrane.jpg
Izvor: Fejsbuk

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj zamolio je kolege iz Ukrajine, Gruzije i Azerbejdžana da iskoriste svoj autoritet i utiču na vlade i donosioce odluka u svojim zemljama kako bi one što pre priznale Kosovo.

Mehaj je na Fejsbuku napisao da se sastao sa ministrima odbrane Ukrajine, Gruzije, Azerbejdžana i Libije, na radnom ručku čiji je domaćin bio ministar odbrane Turske Hulusi Akar, a kome je prisustvovao i načelnik Generalštaba Turske general-major Jašar Guler.

"Na sastanku smo razgovarali o globalnom bezbednosnom okruženju, o pretnjama i opasnostima koje utiču na to okruženje, kao i o mehanizmima za održavanje mira, bezbednosti i opšte stabilnosti. Takođe, u ovoj  konstruktivnoj diskusiji, između ostalog, zamolio sam ministre Ukrajine, Gruzije i Azerbejdžana da iskoriste svoj uticaj na vlade i donosioce odluka u svojim zemaljama, kako bi one što pre priznale Republiku Kosovo i da bismo uspostavili međudržavne odnose u svim oblastima", napisao je Mehaj na Fejsbuku.

Turska je bila među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova, 18. februara 2008. godine, a Libija je to učinila 2013. godine. 

Prošlog meseca predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Ankara radi na povećanju broja zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova, kao i da će o ovom pitanju razgovarati sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

Lii
19. Avgust 2021.
Bravo Armend Mehaj
Miodrag iz Peći
19. Avgust 2021.
Hazari su srpski preci. Pročitaj "Hazarski rečnik" Milorada Pavića. U Srbiji grade auto putove i snadbevaju naftom i gasom. Srbija nije priznala povratak Krima Rusiji, Gruzija je pravoslavna država i time je sve rečeno. Libijska veza sa Kosovom je jedino u tome da su Munira Vlasi i supruga svrgnutog Gadafija rođene sestre a Gadafi i Azem pašenozi.