Mijačić: Isticanje obeležja "velike Albanije" jasna poruka svim zemljama koje obučavaju KBS

Dragiša Mijačić
Izvor: Kosovo Online

Koordinator Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 Dragiša Mijačić reagujući na to što su pripadnici KBS nosili obeležja "velike Albanije" tokom obeležavanja Dana Kosovskih snaga bezbednosti, naveo da kosovska vlast pokazuju da je projekat "velike Albanije" jači od multietničkog Kosova i mirne koegzistencije sa susedima.

Mijačić u objavi na društvenoj mreži "X" ističe da obeležja "velike Albanije", nije video među pripadnicima albanske vojske.

"Još jednom kosovska vlasti pokazuju da je projekat `velike Albanije` jači od multietničkog Kosova i mirne koegzistencije sa susedima. Zanimljivo, takvu demonstraciju obilježja `velike Albanije` nisam vidio među pripadnicima albanske vojske", naveo je Mijačić

Dodaje da su nošenje  obeležja "velike Albanije" pripadnici KBS poslali jasnu poruku..

"Ovo je jasna poruka poslata svim zemljama koje obučavaju i opremaju Kosovske bezbednosne snage (KBS). Ako ne drugi, valjda grčki ministar Dendias treba da obrati pažnju na teritorijalne aspiracije prema Grčkoj koje promovišu Vlada Kosova i KBS", poručio je Mijačić.

U okviru centralne proslave Dana kosovskih snaga bezbednosti,  jedan deo pripadnika KBS imao je primetna obeležja "velike Albanije", a svuda su bila primetna i obeležja OVK.