Mijačić: Zaplenom zemljišta SPC Kosovo sprečava normalizaciju odnosa sa Srbijom

Beograd_231226_Dragiša Mijačić 06
Izvor: Kosovo Online

Koordinator Nacionalnog konventa za Poglavlje 35 Dragiša Mijačić reagovao je povodom medijskih izveštaja o zauzimanju oko 50 ari zemljišta na kojem se nalaze temelji srednjovekovne crkve Bogorodice Hvostanske iz 13. veka i istakao da je Vlada Kosova tim činom još jednom pokazala nameru da uništi multietnički karakter Kosova i spreči bilo kakve pokušaje međunacionalne tolerancije i pomirenja.

Mijačić je na društvenoj mreži "X" naveo da reč o ostacima jedne od najstarijih srednjovekovnih srpskih pravoslavnih crkava na Kosovu.

Odlukom da zapleni zemljište SPC oko te svetinje, ukazuje Mijačić, Vlada Kosova napravila je još jedan korak u sprečavanju bilo kakvih napora ka normalizaciji odnosa sa Srbijom.

"Ovim činom vlada Kosova je još jednom pokazala nameru da uništi multietnički karakter Kosova i spreči bilo kakve pokušaje međunacionalne tolerancije, pomirenja i mirnog života. To je još jedan korak u sprečavanju bilo kakvih napora ka normalizaciji odnosa sa Srbijom", istakao je Mijačić.

Naglašava da je ta odluka kosovske vlade podsećanje za sve one koji su priznali Kosovo na obećanje da će raditi na izgradnji multietničkog i demokratskog društva, godinama negujući afirmaciju kosovske nezavisnosti, da imaju istorijsku i moralnu obavezu prema Srbima koji žive na Kosovu.