Miladinov uručila pomoć poplavljenima u Lapljem Selu

Svetlana Miladinov u Lapljem Selu
Izvor: Kancelarija za KiM

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov uručila je danas u Lapljem Selu pomoć za domaćinstva koja su ugrožena u poplavama.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, stiglo je 18 mobilnih mašina za isušivanje prostorija, četiri crpne pumpe i dva agregata koja su obezbeđena u saradnji sa Crvenim krstom.

"Kao što je direktor Petković obećao, danas je dopremljena pomoć za sanaciju posledica poplava. Pored 18 sušača, stigle su 4 crpne pumpe i dva agregata. To nije sve. Danas stiže 200 kilograma hlora dovoljnog za dezinfekciju 1.000 hektara kontaminiranog zemljišta koje podrazumeva okućnice, javne površine, podrume, kao i 500 litara alkohola za dezinfekciju kućnih površina, a obezbedićemo i reagense za sanaciju bunara. Prethodnih dana rasporedili smo pakete sa osnovnim životnim namirnicama i vodu za ugrožena domaćinstva", istakla je Miladinov i dodala da su lokalne komisije počele s popisivanjem štete, te da Kancelarija neće nikoga ostaviti na cedilu, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Miladinov je prethodno obišla najugroženija područja i upoznala se da njihovim potrebama. Kako su istakli meštani Lepine, potrebne su im i dodatne količine pijaće vode i hrane i one će biti obezbeđena već do kraja dana.