Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice

Milan Radojević
Izvor: B92

Rok za prijavu kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice ističe sutra, i do sada je samo Srpska lista potvrdila učešće na ovim izborima, koji će biti održani 29. novembra.

Prema podacima Centralne izborne komisije Srpska lista je danas podnela prijavu, a njen kandidat za gradonačelnika je Milan Radojević.

"Do danas, u četvrtak, 29. oktobra, CIK je primio prijavu političkog subjekta Srpska lista, odnosno prijavu za overu za učešće na vanrednim izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice", naveo je portparol CIK-a Valjmir Eljezi.

Milan Radojević je diplomirani ekonomista. Od 2005. - 2015. bio je direktor Pritvorske jedinice u Severnoj Mitrovici. Od 2015. godine je zamenik ministra unutrašnjih poslova u više mandata.

Radojević je obavljao i funkciju nacionalnog koordinatora kosovske vlade za borbu protiv narkotika, trgovine ljudima i bezbednosti u zajednici.

Severna Mitrovica ostala je bez gradonačelnika nakon što je Goran Rakić podneo ostavku kako bi postao potpredsednik vlade i ministar lokalne samouprave u vladi Avdulaha Hotija.

Kako Kosovo Onlajn saznaje postoji mogućnost da izbori u Severnoj Mitrovici budu odloženi ako se dodatno pogorša epidemiološka situacija.

Izbori za gradonačelnika Podujeva biće takođe održani 29. novembra, međutim, za ovu opštinu nije potrebna prijava, jer su mnogi postupci završeni početkom godine.

Izbori u Podujevu trebalo je da budu održani 15. marta, ali su odloženi zbog pandemije koronavirusa.

Podujevo je ostalo bez gradonačelnika nakon što je Agim Veljiu podneo ostavku da bi zauzeo mesto ministra unutrašnjih poslova u vladi Aljbina Kurtija, a sada je na istoj funkciju i u vladi Avdulaha Hotija.